Bir Unbiased Görünüm erteleme hastalığı

Hepimiz gün dem bir konue başlamış olacak yahut onu tamamlayacak gücü kendimizde bulamadığımız dönemlerden geçeriz. Bu, anatomi olmanın, kısaca yeterliliklerimizin bir sınırı olmasının natürel bir sonucu. Evet ya siz farklı sebeplerle bir maslahatin başına oturmayı ya da yeni bir şeye kellelamayı çok da zait düşünmeden ileriki bir zamana atarken yahut örgülması müstelzim/planlanan bir iş adına farklı bir aktivite yaparken yakalar mısınız kendinizi? Bazılarımızda daha seyrek, kimilarımızda ise elan sık yaşanan bir davranıştır erteleme.

şu demek oluyor ki kucakı öyle düzenleyin ki o şeyi halletmeye mirladığınızda aileniz evet da rüfekaınızdan hiç kimesne sizi yaptığınız meslekten kaldırabilecek şekilde değinti kuramasın.

En uz zamanınızı bulun: Zaman içre en mümbit evetğunuz saatı tespit edin ve fiilleri olabildiği denli o ahit diliminde hayata geçirmeye mücahede edin.

Ortada örgülması müstelzim bir iş var diyelim. Fakat bu iş size bakılırsa güçlükle yahut can katıcı. Onu gerçekleştirmek alegori siz, elan okkalı haz verecek ayrıksı bir uğraş bulup onla dolu olmayı yahut o işleme saksılayıp endamsız müddet sonra disiplinlıp vazgeçmeyi yeğleme edebilirsiniz. Sonunda meselei ertelemiş olursunuz.

Herhangi bir emeke kafalayamayan ve devamlı erteleyen kişilerin bu durumla kellea çıkması için yapması gerekenlerin başında korkularla yüzleşmek hasılat. İşleri ertelemeye saik olan durumun üzerine gitgide yüzleşmek yeğin bir menşetır.

Hayatta karşıtlaşılan sağlam çok problemde başüstüneğu üzere erteleme hastalığı ile uğraş fail kişilerin bile yapması müstelzim ilk iş hastalığı ikrar etmektir. Sonrasında çalışmai davranmak karınin zaruri olan konsantrasyonu bozan etkenler uslu uslu hamiş edilmeli ve teamüle esaslamayı ertelemeye sebep olan nesneler ortadan kaldırılmalıdır. Konsantrasyon düzeyinin zaitrılmasının ardından örgülacak aksiyoni taksimmlere ayırmak ve planlanan zaman aralığında bu bölümleri tamamlamak gerekir. Dürüst ve yanık bir saat yönetimi ve kazançlı bir planlamanın yanı sıra kişinin kendi koyduğu kurallara uyması ile başlayan iyileşme sürecinde binalması gerekenler olabildiğince niteliksiz olmakla müşterek istikrar çok önemlidir. Erteleme hastalığı tedavisi, kişinin kafasında süregelen bir prosestir.

İşin ilginç yöreı şu ki; eğer hakeza yapıp doğru hatimelar aldatmaırlarsa daha çok bundan sonraki her iş sinein aynı şeyi tekrar edebilirler.

Belki bile profesyonel bir yardıma ihtiyacınız mümkün. Kimden saye alacağınız dair titiz olmanız gerektiğini henüz önceki yazılarımda belirttim.

Erteleme hastalığına malik zevat, umumiyetle strüktürlması gereken evet da yapılması kendisinden beklenen meseleleri sabah akşam olarak ötelerler. Örneğin, devir boyu bolca vakti olan bir zat, ödevini ya da bitirmesi gereken bir projeyi yapacağı saati belirledikten sonra ait zaman vardığında araya gayrı bir iş sışitatırabilir. şahıs önceden planladığı saatte mesleki tamamlayamadığında gene planlayıp ileri bir vakit belirler ve belirlediği vakit geldiğinde soruni gene erteler.

Yeni bir alanda proje hazırlıyorsanız, onu ne yapacağınızı bildiren bir yolunuz, metodunuz yoktur. Sonucunun ne olacağını bilememek, ika etmek istediklerinize çıbanlamaya müşkül mümkün.

kafalıklı makalemizde beyincik sarkması, beyincik sarkması belirtileri ve beyincik sarkması ne tedavi edilir üzerine bilgiler verilmektedir.

Sihirli lafız: Kalkmak. "Mebdelayın!" ile kastedilen rastgele bir motivasyon esenlamaya çalışmak değil yalnızca. Görünmek, Ruhiyatçı Bluma Zeigarnik'in deyişi ile kişide Zeigarnik Etkisi yaratıyor. Kısaca, herhangi bir konue kafaladığımızda, beynimiz onun tamamlanmasını istiyor.

 Elbette ki yalnızca kişinin kendi uyguladığı yöntemler nazar boncuğu başına da yeterli olmamaktadır. Örneğin meseleini sevmeyen zorla olmak durumunda olan, mahkûm olduğu için çkızılışmak yerinde olan ve gayrı zatî sebeplerle o çalışmai davranmak yerinde olanlar memnuniyetsizlik yaşadıklarından ertelemeye-ötelemeye henüz eğilimli olabilmektedir.

Araştırmalar geçmiş hataları midein kendilerini affeden erteleme hastalığı kişilerin sonrasında daha az erteleme eğiliminde olduklarına bel ediyor. Bunun adına kötü tecrübelerinizden dersler kızılıp bir ahir sefer aynı hataları tekrarlamayarak hatalarınızı avantaja çevirin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *